SKG-keurmerk

Het VEILIG assortiment bestaat uit een grote diversiteit aan SKG-gecertificeerd hang- en sluitwerk. Een SKG-keurmerk geeft aan dat onze beveiligingsproducten voldoen aan de Nederlandse Norm (NEN5089) voor sterkte en duurzaamheid. Met een SKG-keurmerk haalt u dus gegarandeerd kwaliteit en veiligheid in huis!

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) is het Nederlandse certificeringsbedrijf voor de bouw- en vastgoedbranche. De organisatie is sinds 2013 ook wel bekend onder de naam SKGI-KOB en test hang- en sluitwerk op kwaliteit, sterkte en duurzaamheid.

Het aantal SKG-sterren geeft de inbraakwerendheid van het product aan.

Standaard inbraakwerend

Met hang- en sluitwerk dat beschikt over 1 SKG-ster heeft de inbreker minimaal 3 minuten de tijd nodig om met licht gereedschap uw woning binnen te dringen. Hang- en sluitwerk met 1 ster is niet bestand tegen de inbraakmethode ‘kerntrekken’.

Zwaar inbraakwerend

Bij 2 SKG-sterren biedt hang- en sluitwerk een betere beveiliging en hebben inbrekers minimaal 3 minuten nodig om met zwaar gereedschap uw deur of raam te forceren. Producten met 2 sterren zijn niet bestand tegen de populaire inbraakmethode ‘kerntrekken’.

Extra zwaar inbraakwerend

Voldoet uw hang- en sluitwerk aan SKG 3? Dan maakt u het inbrekers erg moeilijk! Met zwaar gereedschap kost het de inbreker zeker 5 minuten om uw woning binnen te komen. Bovendien zijn producten met 3 sterren voorzien van een kerntrekbeveiliging, een populaire inbraakmethode.