Inbraakpreventietips

Een inbraak heeft vaak een enorme impact. Naast schade, geeft een woninginbraak ook vaak een onveilig gevoel in uw eigen huis.

Door het toepassen van een aantal eenvoudige anti-inbraak tips kunt u de kans op een woninginbraak al verkleinen. Wees inbrekers dus te slim af met de volgende tips

  • Sluit alle ramen en deuren goed af en berg sleutels veilig op.

  • Leg kostbaarheden uit het zicht. Zo weten inbrekers niet wat er in uw woning te halen is.

  • Laat een lampje aan wanneer u niet thuis bent.

  • Start een buurtapp. Zo kunt u snel informatie wisselen en uw buren op de hoogte stellen.

  • Plaats geen ladders, kliko’s of andere objecten waarop geklommen kan worden. Inbrekers kunnen via deze voorwerpen makkelijker naar boven klimmen.

Gaat u met vakantie of bent u om een andere reden lang van huis?

Wees voorzichtig met wat u plaatst op socialmediakanalen. Plaats uw mooie vakantiefoto’s bij voorhand pas na terugkomst. Laat daarnaast uw buren een oogje in het zeil houden, de auto op uw oprit zetten en de post weghalen. 

Ga met een gerust hart van huis en beveilig uw kostbaarheden 24/7 met inbraaksensoren van iVeilig. Zit er iemand ongewenst aan uw spullen? Dan ontvangt u direct een melding op uw smartphone.

Nieuwe woning

Zoekt u een nieuwe woning of woont u sinds kort al in een nieuw optrekje? Let op bij het overdragen van sleutels. Zorg dat u alle sleutels in ontvangst neemt. Weet u niet zeker of u alle sleutels heeft? Plaats dan nieuwe cilinders in de deursloten van uw woning. U kunt een compleet sluitplan laten maken waardoor u nog maar één sleutel nodig heeft voor de gehele woning!